20 от общо 28 структурни звена на УМБАЛ Александровска отчитат положителен

...
20 от общо 28 структурни звена на УМБАЛ Александровска отчитат положителен
Коментари Харесай

Александровска болница с потенциал да се справи с финансовата криза -

20 от общо 28 структурни звена на УМБАЛ " Александровска "  отчитат позитивен резултат с облага от 1,5 млн. лв., сочат данните от доклада за м. май. Прогнозирания финансов резултат за юни резервира тази наклонност, оповестяват от лечебното заведение.

Оздравителните ограничения, които предприе управлението в границите на една година от своето ръководство, дават убеденост, че болничното заведение има капацитет да излезе независимо от финансовата рецесия и да покаже възходящо развиване още в недалечно бъдеще, откакто се уредят просрочените отговорности към снабдители, насъбрани по време на предходните управления на болничното заведение. Основен приоритет на мениджмънта остава решаването на казуса с просрочените отговорности, показват от " Александровска ".

Като лечебно заведение за многопрофилна мултидисциплинарна грижа в изискванията на коронавирусната пандемия, за една година болничното заведение е посрещнала Коронавирус вълните с метаморфоза на активността на 11 клиники.

Въпреки прекратения планов банкет и планови интервенции за няколко месеца, в интервала 1.07.2021– 30.06.2022г. през УМБАЛ „ Александровска “ са минали 27 512 пациенти или с 20% повече в съпоставяне със същия интервал от миналата година. За лекуване постъпват заболели от цялата страна, част от тях са неосигурени лица.

След осъществена цялостна инспекция е създадена оздравителна стратегия. Създадена е нова система за вътрешен надзор върху приходите и разноските посредством предоговаряне с доставчиците, преустановяване на неизгодните контракти, уедряване на структури със сходни действия и други

В началото на управническия мандат на новото управление повече от половината от клиниките са работели на загуба с негативен финансов резултат. През м. май 2022г. две трети от структурите осъществят настояща облага.

В края на м. май 2022г. Съветът на шефовете взе решение да назначи експерт в региона на финансовото ръководство (прокурист), който да се включи в управителния екип и в напъните му за превъзмогване тежкото финансово положение.

Водени са преговори с банкови институции за приемане на заем за преструктуриране и погасяване на просрочените отговорности на болничното заведение, като и срещи с министъра на опазването на здравето, с управлението на Българска банка за развиване и с министър-председателя. От болничното заведение оповестяват, че се чака в околните дни да бъде решен казусът с погасяването на просрочените отговорности на сдружението.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР